Fiction Valley werkt samen met de VPRO aan nieuwe familieserie 'Gozert'

Fiction Valley werkt samen met de VPRO aan Gozert, een familieserie gebaseerd op het gelijknamige en veelgeprezen boek van Pieter Koolwijk. Gozert gaat over Ties, die troost en plezier vindt bij zijn onzichtbare vriend Gozert. Samen met zijn denkbeeldige maatje beleeft hij de wildste avonturen, maar de ouders van Ties zijn niet blij met Gozert en zien hem liever verdwijnen. Daar is Ties het niet mee eens.
 
De 8-delige VPRO serie zal te zien zijn bij NPO Zapp en te streamen op NPO Start. 'Gozert’ werd in 2021 bekroond met de Gouden Griffel en is al diverse malen bewerkt tot theatervoorstellingen en zelfs tot een bordspel. De vertaalrechten zijn inmiddels verkocht aan zes landen.
 
Synopsis
Ties heeft een probleem.
Tenminste… dat vinden de meeste mensen. Ties vindt dat niet: hij heeft een vriend. Gozert. De tofste, leukste, stoerste, coolste vriend die je je kunt voorstellen.
Alleen is Ties de enige die Gozert ziet en hoort. En de plannen van Gozert zijn zo fantastisch dat Ties erdoor in moeilijkheden komt…
Ties’ ouders willen dat Gozert verdwijnt en nemen een ingrijpende beslissing. Maar Ties wil helemaal niet van Gozert af. Wat moet hij doen? 
 
Over de makers van de serie
Het scenario wordt geschreven door Rik van den Bos, die net als Pieter Koolwijk schrijft in een speelse, humorvolle no-nonsens toon, met oog voor drama en gevoel. Anna van der Heide regisseert de serie. Zij maakte eerder de succesvolle familieserie Rudy’s grote Kerstshow en Vrolijke kerst. Rik van den Bos over Gozert: "Gozert is als boek al een moderne klassieker, leest als een film en heeft alles in zich om de basis te vormen voor een legendarisch leuke, mooie serie."
 

Foto: Jelmer de Haas